Bioteknologi

HJÆLP TIL 3 OPGAVER

04. november 2014 af 1337Fubar (Slettet) - Niveau: A-niveau

Kære Alle

Jeg har brug til opgave a, b og c i den vedhæftede fil.

a) Jeg ved, at man skal bruge STL-skema, men mangler hjælp til at komme videre herfra

b) Jeg har tænkt, at man skal bruge formlen  c = n / V =  ((186,7 g) / ???) / (1 L) --> ER DET MOLARMASSEN, der skal stå ved spørgsmålstegnet? Og i så fald, hvordan finder jeg denne?

c) Jeg kan bruge pufferligningen, men har brug for vejledende hjælp.


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. november 2014 af mathon

M(CH3(CH2)7COOH) = M(C9H18O2) = sum({9,18,2}*{12.011,1.008,15.999}) g/mol = 158,241 g/mol


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. november 2014 af mathon

c)
                    RCOOH   +   NH3   --->   RCOO-   +   NH3+
                          S                                    B

  Af pufferligningen
  har du:
                                   pH=pK_s+\log\left ( \frac{n_B}{n_S} \right )

                                  \frac{n_B}{n_S} =10^{pH-pK_s}=10^{6,1-4,96}=10^{1,14}=13,8038
                                  \frac{n_B}{n_S+n_B} =\frac{13,8038}{1+13,8038}

                                  \frac{n_B}{n} =\frac{13,8038}{14,8038}=0,93245=93,2\%

93,2% af nonansyren forekommer som base i AggeFriN
       


Svar #3
04. november 2014 af 1337Fubar (Slettet)

Mange tak, Mathon, men til beregn af M i a'eren, hvor kommer alle de tal fra?


Skriv et svar til: HJÆLP TIL 3 OPGAVER

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.