Matematik

Differentielregning

10. november 2014 af Sarah08x (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, er der en af jer som kan hjælpe med denne opg. 

Der er givet en funktion med forskriften: f(x)=2x2 −3
Bestem hældningskoefficienten af sekanten gennem punkterne (2, f (2)) og

(2+Δx,f(2+Δx)),idet Δx sættes til 1, 0,1, 0,01 og 0,001.


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

Benyt forskriften til at beregne f(2) og til at udtrykke f(2+Δx) som en funktion af Δx , og beregn så hældningskoefficienten for sekanten.


Svar #2
10. november 2014 af Sarah08x (Slettet)

Spørgsmålet er så bare, hvordan jeg gør det. Jeg har prøvet at udfylde det vedhæftede skema, men går i stå efter første spalte, hvor der skal stå 1, 0,1, 0,01 og 0,001...

Det skal lige siges at forskriften ser således ud:

f(x)=2x (opløftet i 2) −3


Svar #3
10. november 2014 af Sarah08x (Slettet)

Hov, jeg har også udfyldt 2. spalte, så det er i 3. spalte jeg er gået i stå


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Beregn først  f(2) . Beregn dernæst

        f(2 + Δx) = 2·(2 + Δx)2 - 3 .

Benyt en kendt kvadratsætning til at gange ud.

Eller måske skal du blot indsætte de enkelte værdier for Δx og regne færdig.


Skriv et svar til: Differentielregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.