Matematik

Løsningsmængde

10. november 2014 af Ara19 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Er der nogle der kan forklare/vise mig, hvordan man kommer frem til løsningsmængden på dette lineære ligningssystem (vedhæftet)? Mvh.

Vedhæftet fil: Doc2.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

Man bruger x3 og x5 som parametre. Så har man

        x1 = -2x3 + 11x5
        x2 =           -  4x5
        x3 =   x3
        x4 =           -  x5
        x5 =              x5

med   x3 , x5 ∈  R .


Svar #2
10. november 2014 af Ara19 (Slettet)

Jeg forstår ikke hvordan det kan blive x3=x3. Jeg har da kun en værdi for x3 i det lineære ligningssystem, og det er 2x3.
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Når man lader x3 gennemløbe de reelle tal, gennemløber x3 jo de reelle tal. Ellers kan du skrive t1 i stedet for x3 på højre side, og t2 i stedet for x5 på højre side og lade t1 og t2 gennemløbe de reelle tal.

        x1 = -2t1 + 11t2
        x2 =          -  4t2
        x3 =   t1
        x4 =           -  t2
        x5 =              t2

med   t1 , t2 ∈  R .


Skriv et svar til: Løsningsmængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.