Matematik

Forbindelseslinjer

11. november 2014 af Manu0407 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg har vedhæftet en opgave som jeg håbet i kan hjælpe med.


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

Indlæg et passende koordinatsystem med origo i toppunktet for den lille retvinklede trekants rette vinkel. bestem så koordinatsættene til de øvrige punkter i trekanten samt for kvadraternes hjørner.

Man har så:

Trekant:    C(0 ; 0)    ,     A(0 ; 3)    ,    B(4 ; 0)
Lille kvadrat:    D(-3 ; 0)     ,     E(-3 ; 3)
Mellemste kvadrat        F(0 ; -4)     ,      G(4 ; -4)
Største kvadrat            H(3 ; 7)     ,      K(7 ; 4)

Man skal nu bestemme vinklen mellem linien gennem E og H , og linien gennem D og F , dvs vinklen mellem vektorerne EH og DF . Man har nu

        EH = [6 ; 4]    og    DF = [3 ; -4] .

Man ser, at    EHDF ≠ 0 , så de ydre forbindelseslinier danner ikke en retvinklet trekant.

Beregn nu vinklen mellem vektorerne EH og DF .


Svar #2
12. november 2014 af Manu0407 (Slettet)

Jeg er lidt i tvivl om hvilken vinkel du mener - se billede 


Svar #3
12. november 2014 af Manu0407 (Slettet)

Jeg får vinklen til 33.69?


Svar #4
12. november 2014 af Manu0407 (Slettet)

??


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Der tale om vinklen til venstre, hvor liniestykkerne EH og DF's forlængelser skærer hinanden. Man har nu for denne vinkel v

        cos(v) = EHDF / (|EH|·|DF|) = 2/(√52 · √25) = 0,05547 , så v = 86,82º

der jo er tæt på de 90º .


Svar #6
12. november 2014 af Manu0407 (Slettet)

AH PÅ DEN MÅDE ! TAK! 


Skriv et svar til: Forbindelseslinjer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.