Matematik

HJÆLP

12. november 2014 af hani12348 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

løs lignigerne

a 8x+3=5x+45

b 5(9+3x)=3-6x


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2014 af mathon

a)     8x+3  =  5x+45
      saml x'erne på venstre side og tallene på højre side.
      divider med koefficienten til x på begge sider.


Svar #2
12. november 2014 af hani12348 (Slettet)

ja det er 5x+8x=45+3 hvad så nu


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. november 2014 af mathon

     det er
                       8x - 5x  =  45 - 3


Svar #4
12. november 2014 af hani12348 (Slettet)

hvad med opgave b


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. november 2014 af Sarahansensara (Slettet)

8x-5x = 45-3

3x = 45

Også skal du dividere med 3 på hver side

Altså er x = 15

Svar #6
12. november 2014 af hani12348 (Slettet)

ja der opgave a hvad med b


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. november 2014 af Sarahansensara (Slettet)

Du gør bare det samme, men du skal bare gange ind i parentesen

Skriv et svar til: HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.