Matematik

HJÆLP TIL OPTIMERING haster

13. november 2014 af Malene121 (Slettet) - Niveau: C-niveau

En rar sjæl der kan hjælpe med disse 3 opgaver?

En postkasse har form som vist på figuren, hvor hver af postkassens endeflader er sammensat af et rektangel og to halvcirkler. Disse halvcirkler har radius r, mens rektangelets sider er 2rog h. Desuden er postkassens bredde 10r.

a) Bestem postkassens overfladeareal udtryk ved r og h.

For en bestemt type postkasse med denne form er postkassens rumfang V som funktion af r bestemt ved;
V(r)=(25r(500-πr2))/(3) 0<r<12
b) Gør rede for at volumenet af postkassen som funktion af radius har denne forskrift.

c) Skitser grafen for V og bestem grafisk r, så en postkasse af denne type har størst muligt rumfang.


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. november 2014 af mathon

a)        

             O=2\cdot h\cdot 2r+2\cdot h\cdot 10r+2\cdot \pi \cdot r^2+10\cdot 2\pi r=24hr+2\pi r (10+r)


Svar #2
13. november 2014 af Malene121 (Slettet)

Kun jeg få en mellemregning eller en forklaring hvordan du er kommet frem til det? Går ud fra det er opgave a du har løst 


Skriv et svar til: HJÆLP TIL OPTIMERING haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.