Latin

Hjælp til AP - sætningsled

17. november 2014 af Nørd1n (Slettet) - Niveau: C-niveau

Er lige begyndt at sætte mig ind i de forskellige sætningsled i AP, og har en masse lektier for med syntaktisk analyse.

F.eks. er der sætningen: Jeg kan ikke løfte kassen.

Jeg er subjekt, kunne er verballed og kassen er direkte objekt, men hvad med "ikke" og "løfte" ?

Jeg sætter stor pris på hvis der er en der kan forklare det for mig :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. november 2014 af exatb

Kan er et modalverbum der hører sammen med løfte. Kan løfte er verballed. Ikke er et biord.


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. november 2014 af Sigli (Slettet)

I min klasse plejer vi at sige, at "kan" og "løfte" er et sammensat verbal. 


Samtidig er alle sproglærere uenige i, hvordan man skal analysere 'ikke'. I vores klasse kalder vi det enten et adverbial (med slangen) fordi det er et adverbium, eller også ignorerer vi det og skriver bare intet.
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. december 2014 af DavidDavidD (Slettet)

'ikke' er adverbialled, og løfte er også et verbum


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. december 2014 af Miasø (Slettet)

vi plejer at sige. Jeg = subjekt, kan ikke = verballed og løfte kassen = direkte objekt. Altså både løfte og kassen er objekt :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. december 2014 af DavidDavidD (Slettet)

ikke er et adverbialled, og løfte er ikke et direkte objekt


Svar #6
11. december 2014 af Nørd1n (Slettet)

Tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. marts 2015 af Stygotius (Slettet)

# 4

Det hele er noget vrøvl.


Skriv et svar til: Hjælp til AP - sætningsled

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.