Matematik

Hjælp til linigner

18. november 2014 af natali111 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej alle, jeg kunne rigtig godt bruge noget hjælp til at løse de her lininger:

1.

2,1x-5,7=3,9(4,3-1,8x)

2.

4*8(x-4)=2x

3.

9x=7x

4.

(x-7)(x+2)=x²+10

5.

5(x+5)(x-10)=2(2,5x²-1,9)

Jeg kunne rigtig godt tænke mig at i beskrev det, i stedet for at skrive resultatet lige med det samme.


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. november 2014 af LeonhardEuler

Hvad er du selv kommet frem til?


Svar #2
18. november 2014 af natali111 (Slettet)

Altså jeg sidder ligsom fast et sted i hver, og ved ikke rigtig hvordan jeg skal komme videre?

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. november 2014 af LeonhardEuler

Som eksempel:

2,1x - 5,7 = 3,9(4,3 - 1,8x)             multiplicer 3,9 ind i parentessen

2,1x - 5,7 = 3,9•4,3 - 3,9•1,8x         adder med 5,7  og  3,9•1,8x på begge sider af lighedstegnet

2,1x + 3,9•1,8x = 3,9•4,3 + 5,7      reducer

9,12x = 22,47                                 divider med 9,12 på begge sider af lighedstegnet

x = 22,47/9,12 749/304


Svar #4
18. november 2014 af natali111 (Slettet)

Ok, mange tak :-)


Skriv et svar til: Hjælp til linigner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.