Matematik

Hjælp til en maple fejlmeddelse

22. november 2014 af Mount (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Hvad vil dette sige?:

"Error, (in dsolve) invalid input: PropRange uses a 2nd argument, b, which is missing"

Jeg har prøvet at dsolve dette

Vedhæftet fil: b.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2014 af hesch (Slettet)

"PropRange" kunne være være en funktion (kender den ikke), der anvender 2 argumenter.

Fx funktionen "atan2" (arctan) anvender en x og en y-værdi, for at finde vinklen, som en vektor (x,y) danner med x-aksen. Hvis man så skriver:

alpha = atan2(1) går det jo galt, for x = 1 , men hvad er y ?
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. november 2014 af OliverGlue (Slettet)

Jeg får ikke fejlen når jeg skriver(umiddelbart det samme som dit):

dl:=(diff(y(t),t,t)+5*diff(y(t),t)+6*y(t) = 2*cos(6*t));

dsolve(dl);

Jeg går ud fra du bruger Worksheet fordi I har lært det? Hvad er godt ved det? 

Selv bruger jeg bare document mode med dsolve(y''(t)+5*y'(t)+6*y(t)=2*cos(6*t))


Svar #3
22. november 2014 af Mount (Slettet)

Jeg har også prøvet med document mode.... Mht. om det er bedre, så ved jeg det ikke, det er bare et krav.


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. november 2014 af hesch (Slettet)

#2:  Jeg aner det ikke, kender ikke maple eller Worksheet.  Jeg er blot vant til at læse fejlmeddelelser fra diverse compilere, og har lært at dekode dem. Altså jeg har blot indsigt i, hvilke sytaksiske fejl compilere reagerer på, og hvordan. (har selv udviklet compilere, og kender dermed "problemerne" med at brugere ikke overholder syntaksiske regler).

Det står jo i fejlmeddelelsen:  En funktion mangler et "2nd argument".
 


Svar #5
22. november 2014 af Mount (Slettet)

Ja, men hvad menes der med det? Jeg har før prøvet at regne den ud uden problemer, men da jeg prøvede i dag gad den ikke, men det var også efter jeg havde geninstalleret Maple, mon det er derfor


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. november 2014 af hesch (Slettet)

Du har fået installeret en ny "release".  Maple har fået rettet en fejl.


Skriv et svar til: Hjælp til en maple fejlmeddelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.