Matematik

Tangens

27. november 2014 af Alice132 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg skal aflevere en matematik opgave imorgen, og jeg sidder fast ved et af spørgsmålene. Jeg har prøvet at se en masse videoer men har ikke forstået en prik af det der er blevet sagt. Håber på noget hjælp da jeg sidder og sveder pga alt det stress..
Jeg har en rektvinklet trekant (ABC) hvor hypotenusen(lille c) er 13 cm. og modstående (lille a) er 5cm.
spørgsmålet går så ud på at jeg skal finde antal grader af A og B, OG berenge sin(A)

Hvad gøre jeg :/....?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. november 2014 af OliverGlue (Slettet)

Har du hørt om

\small \cos(\theta)=\dfrac{hosl}{hyp}\qquad\sin(\theta)=\dfrac{modst}{hyp}\qquad\tan(\theta)=\dfrac{modst}{hosl}

?


Brugbart svar (1)

Svar #2
27. november 2014 af SuneChr

Nu må du stresse af ved at benytte
tan A = 5/b
tan B = b/5
sin A = 5/13
sin B = b/13
cos A = b/13
cos B = 5/13


Brugbart svar (1)

Svar #3
27. november 2014 af exatb

sinA = 5/13

cosB = 5/13


Svar #4
27. november 2014 af Alice132 (Slettet)

Tusind tak for hjælpen!!!!


Brugbart svar (1)

Svar #5
27. november 2014 af exatb

Olivers tegning passer vist ikke helt. a skal, ifølge Alice, være 5, ikke 12


Svar #6
27. november 2014 af Alice132 (Slettet)

OliverGlue
Hypotenusen (c): 13cm
Modstående (a)= 5cm
Hosliggende(b)  = (x) ?
tror lige du har byttet lidt rundt på a:(..


Skriv et svar til: Tangens

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.