Matematik

førstekoordinat til en tangent

02. december 2014 af heartgaza (Slettet) - Niveau: B-niveau

grafen for funktionen f(x)=ln(x)-x har et punkt, hvori tangentens hældning er 1.

bestem førstekoordinaten til dette punkt.


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. december 2014 af mathon

Løs
              f '(x) = 1


Svar #2
02. december 2014 af heartgaza (Slettet)

Så :

F'(1) = 1/1-1 = 0 ???

Brugbart svar (0)

Svar #3
02. december 2014 af mathon

       \frac{1}{x}-1=1\; \; \; \; \; x>0

        \frac{1}{x}=2

        x=\frac{1}{2}


Skriv et svar til: førstekoordinat til en tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.