Matematik

Sammensatfunktion?

07. december 2014 af Sorteæble (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Er dette en sammensatfunktion

(y(t))^2


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. december 2014 af peter lind

ja den er sammensat af y(t) funktionen og kvadratfunktionen


Svar #2
07. december 2014 af Sorteæble (Slettet)

Hvis man så tlføjer t altså:

t * (y(t))^2

så har vi en funktion hvor kædereglen og produktreglen skal benyttes?


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. december 2014 af peter lind

Hvor kommer det t, du ganger på fra ?. Det kommer jo an på hvad opgaven går ud på.


Svar #4
07. december 2014 af Sorteæble (Slettet)

at beregne 2. orden taylorpolynoimum, vi har opgivet begyndelsespunktet: y'(t)=t*(y(t))^2

Så skal den jo bare differentieres, men vil følgende så gælde:

t * (y(t))^2   en funktion hvor kædereglen og produktreglen skal benyttes?

Skal bare havde styr på regnereglerne mere derfor jeg spørg, ved godt man skal lave en række andre ting efterfølgende for at løse opgaven.


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. december 2014 af peter lind

Ja så skal du bruge kæde og produktreglen


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Skal du beregne Taylorpolynomiet af 2. grad for en funktion y(t), der er en løsning til differentialligningen

        y'(t) = t·y2    ?

Så kender du sikkert y(t0) i begyndelsespunktet t0 og kan så beregne y'(t0) og y''(t0), idet

        y''(t) = y(t)2 + 2t·y(t)·y'(t) = y(t)2 + 2t2·y(t)3 .


Skriv et svar til: Sammensatfunktion?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.