Matematik

Hjælp

09. december 2014 af mira4100 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er der en matematik/fysik ekspert som jeg kan spørge om hjælp? 

Det handler om parameterfremstilling for eliipse


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2014 af SuneChr

x = a·cos v
y = b·sin v

a og b henh.vis halve storakse og halve lilleakse.


Svar #2
09. december 2014 af mira4100 (Slettet)

Det ved jeg. Men hvordan forklarer jeg at der skal bruges cos og sin og ikke bare almindelig x(t) og y(t) ? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Hvad mener du med "almindelig x(t) og y(t)"? Parameterfremstillingen er

        x(t) = a·cos(t) + x0
        y(t) = b·sin(t) + y0

hvor (x0 , y0) er ellipsens centrum og a og b er ellipsens halve akser. Ellipsen fremkommer ved strækning af en cirkel.


Svar #4
09. december 2014 af mira4100 (Slettet)

det fordi jeg kender den som 

f(t)=\binom{x(t)}{y(t)} så det for ellipsen bliver 

\overrightarrow{r}(t))=\binom{a cos(t)}{b sin(t)}


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja,

        \mathbf{r}(t)=\begin{pmatrix} x(t)\\ y(t)\end{pmatrix}=\begin{pmatrix} a \cos t\\ b \sin t \end{pmatrix}


Skriv et svar til: Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.