Matematik

Tagkonstruktion - Hjælp

14. december 2014 af Joha3909 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Sider med denne opgave og har beregnet hældningen for tangenten i punkt A (Tan(10) = 0.176)
Men nu sidder jeg fast ved de næste opgaver?
Nogle som kan hjælpe mig???!


Vedhæftet er opgaverne.

Vedhæftet fil: 111.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. december 2014 af peter lind

Vis at A og B ligger på den pågældende parabel samt vis at y'(x)  i punktet A er den hældning du fandt i spørgsmål A


Svar #2
14. december 2014 af Joha3909 (Slettet)

Yeah, det ved jeg godt, men hvordan viser jeg dette? Kender jo punkt A og punkt B men hvordan kan jeg lige vise de er på parablen?

Kan jeg vise at y'(x) i punktet A er hældningen ved at indsætte x for punkt A altså 0 i ligningen for tangentes hældning: f'(x)=2ax+b så f'(0) = b, og så at b = Tan(10)


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. december 2014 af peter lind

Du sætte punkternes  koordinater ind i parablens ligning. Hvis resultatet bliver noget hvor der står det samme på venstre og højre side ligger punkterne på parablen.

Det sidste ja


Svar #4
14. december 2014 af Joha3909 (Slettet)

Kan ikke finde frem til hvilke værdier det er jeg skal sætte ind i ligningen ud fra punkterne?
Ligningen er vel denne ikke:? y=ax^2+bx+c


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. december 2014 af peter lind

Ligningen er den der står under første linje i spørgsmål B. Det er koordinaterne for AA og B du skal sætte ind


Svar #6
14. december 2014 af Joha3909 (Slettet)

Men på hvilke pladser i ligningen? y og x? 


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. december 2014 af peter lind

Du aflæser koordinaterne for A og B af figuren. Du sætte først x og y koordinaterne for A ind i ligningen og ser om det passer. Dernæst gentager du for koordinaterne for B


Svar #8
14. december 2014 af Joha3909 (Slettet)

Har koordinaterne for A og B, så sætter jeg x og y ind i ligningen så der står for A: 5=-0.038*0^2+0.176*0+5?
Og B: 3.5=-0.038*9^2+0.176*9+5?


Brugbart svar (0)

Svar #9
14. december 2014 af peter lind

Hvis du udregner højre siderne giver det så 5 i den første og 3,5 i den anden ?


Svar #10
14. december 2014 af Joha3909 (Slettet)

Ja, men den anden giver 3.506 ;)

mange tak for hjælpen, måske du kan hjælpe med D og E også? har fundet ud af c selv 


Brugbart svar (0)

Svar #11
14. december 2014 af peter lind

d) Find ligningen  for linjen gennem A og B. y værdien angiver afstanden

e) Det er differencen mellem parablens ligning og ligningen for linjen gennem A og B


Svar #12
14. december 2014 af Joha3909 (Slettet)

E får jeg til dette, kan det passe?

Se vedhæftet billede :)

Vedhæftet fil:11111.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #13
14. december 2014 af peter lind

nej. Du skal finde ligningen for den linje, der går gennem  A og B altså punkterne (0, 5) og (9, 3.5)

Denne ligning bliver af formen y = a*x+b og du skal altså finde a og b

spørgsmål d bliver så a*x+b

spørgsmål e   -0.038*x2+0.176x+5-ax+b


Svar #14
14. december 2014 af Joha3909 (Slettet)

Den har jeg fundet som er den der hedder y=0*x+5


Brugbart svar (0)

Svar #15
14. december 2014 af peter lind

Det er forkert. Find hældningen af linjen


Svar #16
14. december 2014 af Joha3909 (Slettet)

Det forstår jeg ikke så, der er jeg lost...


Svar #18
14. december 2014 af Joha3909 (Slettet)

Det er også det jeg har gjort her?

Vedhæftet fil:123.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #19
14. december 2014 af peter lind

y2-y1 = 3,5 - 5


Svar #20
14. december 2014 af Joha3909 (Slettet)

Sry my mistake :D haha


Skriv et svar til: Tagkonstruktion - Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.