Matematik

differentation

21. december 2014 af Jegharbrugforhjælpp (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan differentierer man (e^2x)^3??


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

Benyt evt. potensregneregler og benyt så reglen for differentiation af en sammensat funktion.


Svar #2
21. december 2014 af Jegharbrugforhjælpp (Slettet)

Hmmm kan du uddybe det? 
jeg er lidt lost.. kædereglen?


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, kædereglen er reglen for differentiation af en sammensat funkton.

Man har

        f(x) = (e2x)3 = e6x

        f '(x) = e6x · (6x)' = ...


Svar #4
21. december 2014 af Jegharbrugforhjælpp (Slettet)

f'(x) = 6e^6x? :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, netop. Spørgsmålstegnet er dog ikke en del af forskriften.


Skriv et svar til: differentation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.