Matematik

væksthastighed

07. januar 2015 af Ellapigen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Væksthastigheden for en funktion af tiden t er givet ved

[\frac{dN}{dt}= \frac{1}{2}t^2 - 2t + 2 \quad \quad t \geq 0]

Bestem væksthastigheden til følgende tidspunkter:

[t = 0]
[t = 1]
[t = 2]
[t = 4]
Til hvilket tidspunkt er væksthastigheden lig med 8?
Til hvilket tidspunkt er væksthastigheden 5 gange så stor som til t = 0?

jeg forstår ikke den sidste med væksthastigheden 5 gange så stor som til t = 0...


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. januar 2015 af Soeffi

\frac{dN}{dt}= \frac{1}{2}t^2 - 2t + 2,\; t \geq 0

Væksthastigheden til t=0 er 0,5·0- 2·0 + 2 = 2. Fem gange det er 10. Til hvilket tidspunkt er dN/dt = 10 = 0,5·t2 - 2t + 2?


Skriv et svar til: væksthastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.