Matematik

isolering til eksponentiel notation

07. januar 2015 af karl1236 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej Alle

Jeg har finde a og b i en ligning og jeg ved hvordan jeg finder frem til b med en ligning, og til a har jeg ligninen

(a4 - 1) · 100% = 17%

Hvordan isolere jeg a for at regne dette ud, (jeg tror det har noget med logaritmen at gøre, for det ved jeg at jeg skal bruge meget i eksponentiel notation)

På forhånd tak :D


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. januar 2015 af PeterValberg

(a^4-1)\cdot 100\%=17\%
a^4-1=0,17
a^4=1,17
a=1,17^{1/4}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
07. januar 2015 af karl1236 (Slettet)

Tak for hjælpen Peter :-)


Svar #3
07. januar 2015 af karl1236 (Slettet)

Kunne du evt hjælpe mig med hvordan jeg skal isolere denne

y = b • ax

42 = b • 1,0403

her skal jeg isolere b? :o


Svar #4
07. januar 2015 af karl1236 (Slettet)

#3 hov den hedder selvfølgelig

42 = b • 1,040-3


Brugbart svar (1)

Svar #5
07. januar 2015 af PeterValberg

dividér begge sider med 1,040-3

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. januar 2015 af jdbsjksdbgs (Slettet)

Hej Pvm. Kan du hjælpe mig med en matematik opgave? Titel "Kogetiden for et æg". Tak


Skriv et svar til: isolering til eksponentiel notation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.