Matematik

Arealberegning

07. januar 2015 af austincharlie (Slettet) - Niveau: A-niveau

HEEEEY

Spørgsmålet lyder sådan: gør rede for forskellige metoder til at bestemme arealet af trekanter og/eller cirkeler. 

Kender kun de klasiske metoder:

Til trekant: A=1/2⋅h⋅g 

Cirkel:  A= pi*r^2

MiT SPØRGSMÅL ER HVILKE' ANDRE METODER ER DER TIL AT FINDE AREAL UDOVER DE SKREVENTE?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. januar 2015 af peter lind

Areal = ½*produktet af to sider*sinus af mellemliggende vinkel.

Regning med vektorer er også en mulighed


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. januar 2015 af LeonhardEuler

Se her. Det kan også gøres ved analystisk geometri. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. januar 2015 af mathon

Trekantareal:

Vedhæftet fil:Trekantarealformler.doc

Brugbart svar (0)

Svar #4
08. januar 2015 af mathon

i stedet for Herons formel, hvor alle 3 sider er kendt,
kan evt. anvendes:

                                T=\frac{1}{4}\cdot \sqrt{a^2-(b-c)^2}\cdot \sqrt{(b+c)^2-a^2}             

                                T=\frac{1}{4}\cdot \sqrt{b^2-(a-c)^2}\cdot \sqrt{(a+c)^2-b^2}        

                                T=\frac{1}{4}\cdot \sqrt{c^2-(a-b)^2}\cdot \sqrt{(a+b)^2-c^2}                              
 


Skriv et svar til: Arealberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.