Kemi

hjælp

08. januar 2015 af LeylaDogan (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej er der nogen der kan hjælpe mig med disse 2 opgaver???

OPG 6 Ved en syntese har man udregnet det maksimale udbytte til 26,0 g,
men får kun 17,3 g ud af det. Hvor mange % er gået til spilde ?

OPG 7 Der laves en kalibreringskurve med absorbansen som funktion af
koncentrationen. Den rette linie har forskriften:
y = 30,2 L/mol · x + 0,050
a) Beregn koncentrationen af en prøve med absorbansen 0,55
b) Hvilken absorbans har en prøve med koncentrationen 0,015 ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. januar 2015 af OliverGlue (Slettet)

Opg 6 :

Udbytteprocenten er 

\frac{m_{(eksperimentelt)}}{m_{(teoretisk)}}\cdot 100\ \%

Spildprocenten må være 100% minus udbytteprocenten.

Opg 7 :

a) 0.55 = 30,2 L / mol · x + 0,050  <=> x=0.0166 mol / L

b) y = 30,2 L / mol · 0,015 mol / L + 0,050 = 0.5030


Svar #2
08. januar 2015 af LeylaDogan (Slettet)

Hej OliverGlue jeg forstår ikke dit svar op opgave 6


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. januar 2015 af LeonhardEuler

Den procentdel, der spildes, beregnes ved

\frac{m_{teoretisk}-m_{eksperimentelt}}{m_{teoretisk}}\cdot 100\%=(1-\frac{m_{eksperimentelt}}{m_{teoretisk}})\cdot 100\%

hvor mteoretisk er den teoretiske udbytte og meksperimentelt er den eksperimentelle udbytte.


Svar #4
08. januar 2015 af LeylaDogan (Slettet)

tak for hjælpen


Svar #5
08. januar 2015 af LeylaDogan (Slettet)

Jeg har 2 spørgsmål

- Kan I hjælpe mig med denne opgave. Jeg ved ikke hvad jeg skal gøre

Bestem x når log(x)=3,0

- Antallet af betydende cifre i facit   <-- HVAD BETYDER DETTE???


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. januar 2015 af OliverGlue (Slettet)

Fysisk betragtning

\log x = 3.0 \Leftrightarrow x = 1.0\times 10^{3}

Hvis jeg fik spørgsmålet i fysik ville jeg nok sige 2 betydende cifre, da målingen også har 2 betydende cifre.

Matematisk betragtning:

\log x = 3.0 \Leftrightarrow x = 1\times 10^{3}

Men, intuitivt er det nok ikke, resultatet i matematik vil kun have et betydende cifre, f.eks. vil hhv. 101.9 , 10og 102.1 give hhv. 79.4, 100, 125 (med tre betydende cifre) som alle varrierer på første betydende cifre. En generel regel for betydende cifre ved at opløfte 10 i et tal er "eksponentens decimaler er lig med resultaltets antal betydende cifre". Det betyder, med 1 decimal efter 2 altså .0 vil resultatet have 1 betydende cifre, andet eksempel er 2.23 giver et resultat med 2 betydende cifre(bevis ~ hh.v. 166, 170 og 174 for eksponenten 2.22, 2.23 og 2.24 for basen 10). 


Svar #7
09. januar 2015 af LeylaDogan (Slettet)

Tusind tak for hjælpen OliverGlue :)


Skriv et svar til: hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.