Matematik

Fællesmængden

09. januar 2015 af Whut (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg vil forstå hvorfor

(0,1)∩(0,y) = (0,y) for y ∈ (0, 1], når 

(0,1)∩(0,y) = (0,y) for y ∈ (0, 1) giver mening.


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. januar 2015 af peter lind

De er heller ikke ens. Den sidste giver den tomme mængde fordi (0,1) ikke ligger i den sidste mængde


Svar #2
09. januar 2015 af Whut (Slettet)

#1

Jeg ved godt, at de ikke er ens. Er den øverste korrekt?

Hvorfor giver den nederste tommemængde? Hvis nu y var f.eks. 0.5, så ville det være (0,1)∩(0,0.5) = (0,0.5).

Jeg spørger bare om hvordan den øverste giver mening.


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. januar 2015 af peter lind

Nu bruger du en forkert notation. Jeg går ud fra at du med (0,1) mener mængden {(0, 1) } og med mængden (0,y) i den første mener mængden {(0,y)| y∈[0,1]}

(0,1) og (0, 0.5) er jo enkelte elementer og ikke ens. Så vil de mængder, der kun indeholder disse elementer være ikke indeholde de samme elementer


Svar #4
09. januar 2015 af Whut (Slettet)

Det er misforstået. Jeg betragter (, ) som et interval, ikke et element i ens mængde. 

Årsagen jeg spørger er, at forstå

1(0,1)(x)1(0,y)(x)1(0,1](y) = 1(0,y)(x)1(0,1](y).


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. januar 2015 af peter lind

fællesmængden er begrænset af det mindste af højre endepunk i de to intervaller. I den første: hvis y < 1 er det y som er den begrænsende del. Hvis y = 1 er det det venstre interval, der er den begrænsende faktor.

I den anden er det altid y, der er den begrænsende faktor


Skriv et svar til: Fællesmængden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.