Matematik

Differentialigningstyper

09. januar 2015 af LektieEksperten (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej Studieportalen.

Jeg kan ikke få klarlagt om ligningerne af typerne: 

y'=ky 

y'=b-ay 

begge er lineære? 

Er eksempelvis y'=ky lineær fordi g(x) bare er lig med 0 og f(x) er konstant i den generelle form for lineære differentialigninger: y' = f(x)*y + g(x)

Håber én eller to kan være behælpelig med at løse denne enigma for mig.

Vh Emil 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. januar 2015 af peter lind

De er begge lineære. Hvis du har to løsninger y1 og y2 vil c1*y1+c2*y2 også være en løsning


Svar #2
10. januar 2015 af LektieEksperten (Slettet)

Mange tak! 


Skriv et svar til: Differentialigningstyper

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.