Matematik

Hjælp!!

12. januar 2015 af Amalie8685 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har et spørgsmål der lyder: 

Bestem den lodrette afstand fra sædet til gulvet. Bestem vinekl v mellem sædet og den skrå flade mod gulvet. Bestem vinklen mellem sædet og ryglænet.

Hvad gør jeg?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Den lodrette afstand er højden i en ligebenet trekant med de to lige store sider hver 50, og grundlinien 30. Vinklen v er vinklen ved grundlinien i denne trekant. Benyt, at højden deler den ligebenede trekant i to kongruente, retvinklede trekanter.

Vinklen mellem sædet og ryglænet er vinkel i en trekant, hvor man kender alle tre siders længder. Benyt en cosinusrelation til at bestemme vinklen.


Svar #2
12. januar 2015 af Amalie8685 (Slettet)

Men hvordan bestemmer jeg afstanden?


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#2

Den lodrette afstand er højden h i en ligebenet trekant med siderne 50, 50 og 30 . Højden h deler den ligebenede trekant i to kongruente retvinklede trekanter, der hver har hypotenusen 50, en katete 30/2 = 15 , og h som den anden katete. Der gælder derfor af Pythagoras

        152 + h2 = 502

hvoraf man beregner h.


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. januar 2015 af Heptan

#2

Brug Pythagoras til at finde afstanden i en retvinklet trekant.


Svar #5
12. januar 2015 af Amalie8685 (Slettet)

Skal jeg så isolere h2?


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#5

Ja, man skal jo beregne h.


Svar #7
12. januar 2015 af Amalie8685 (Slettet)

Men så giver det jo 2725 - hvordan giver det mening?


Brugbart svar (0)

Svar #8
12. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#7

Man beregner først

        h2 = 502 - 152 = 2500 - 225 = 2275

og derefter beregner man h selv.


Svar #9
12. januar 2015 af Amalie8685 (Slettet)

Er v ikke bare 90°?


Brugbart svar (0)

Svar #10
12. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#9

Nej.


Svar #11
12. januar 2015 af Amalie8685 (Slettet)

Er vinklen mellem sædet og ryglænet = 54,5846?


Brugbart svar (0)

Svar #12
12. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#11

Nej, hverken i grader eller radianer. Det ville være et ret ubehageligt sæde og ryglæn med sådan en spids vinkel.


Svar #13
12. januar 2015 af Amalie8685 (Slettet)

Men du skrev jeg skulle anvende cosinusrelationer og det gjorde jeg. Den første vinkel jeg fik var A - hvilken vinkel er så den 'rigtige'?


Brugbart svar (0)

Svar #14
12. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#13

Du skal beregne den vinkel, der ligger over for siden med længden 61. Hvis du kalder den vinkel for A, er a = 61, b = 50 og c = 30 i formlen

        cos(A) = (b2 + c2 - a2) / (2bc)


Svar #15
12. januar 2015 af Amalie8685 (Slettet)

Min a var her = 50, b = 30 og c = 61


Brugbart svar (0)

Svar #16
12. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#15

Så skal du jo bruge formlen for cos(C).


Svar #17
12. januar 2015 af Amalie8685 (Slettet)

Men så får jeg et negativt tal?


Brugbart svar (0)

Svar #18
12. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#17

Ja, man får et negativt tal for cosinus til vinklen. Bestem så vinklen.


Svar #19
12. januar 2015 af Amalie8685 (Slettet)

Giver det så 83,8575?


Brugbart svar (0)

Svar #20
12. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#19

Nej.


Forrige 1 2 Næste

Der er 22 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.