Matematik

hjælp! rumfangsberegninger

20. januar 2015 af soso1111 (Slettet) - Niveau: 7. klasse
Hej jeg er en pige i 7.klasse og har brug for til en opgave håber nogle vil hjælpe........ vi bruger matematrix.7 grundbogen (hils og sige total ubrulig bog ) på side 65 opg.7 der står »


På en lakridsfabrik pakkes konfektæsker,konfektæskerne er kasseformede,fylder hver 864 cm3 og måler 8 cm .6cm i bunden ,de kasser æskerne bliver pakkes i ,er 55cm høje og 65 cm lange og 37cm bredde
A.hvor høj er konfekt æskerne
B.hvor mange konfekt æsker kan der være i hver kasse

PS.KAN GODT FACIT (Det står om bag i bogen)MEN KAN IKKE FORKLARRINGEN PÅ DEN ELLER BEREGNINGEN)


PPS.Tak på forhånden har test imorgen så hjælp plzzzzzzzz



Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar 2015 af peter lind

A brug at rumfang = længde*bredde*højde


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. januar 2015 af mathon

En konfektæskes rumfang er:
                                                           \small h\cdot \left (8\; cm \right )\cdot \left (6\; cm \right )=864\; cm^3

                                                           \small h\cdot \left (48\; cm^2 \right )=864\; cm^3

                                                           \small h=\frac{864\; cm^3}{48\; cm^2 }
                                                            \small h=18\; cm

Kassehøjden er 55 cm. Der kan således ligge æsker i 3 lag (3 · (18 cm) = 54 cm)
I bunden kan æskebredden 6 cm ligge 6 gange (6 · (6 cm) = 36 cm) i kassebredden 37 cm.
I bunden kan æskelængden 8 cm ligge 8 gange (8 · (8 cm) = 64 cm) i kassebredden 65 cm.

I bunden ligger således 6 æskerækker med 8 æsker i hver - i alt 48 æsker.
I 3 lag bliver det til 3 · (48 æsker) = 144 æsker.

Hver kasse indeholder derfor 144 konfektæsker.


Skriv et svar til: hjælp! rumfangsberegninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.