Matematik

kvadratformlerne.....

22. januar 2015 af heidic (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej!

Nogle der kan hjælpe mig med hvordan den lange formel for: y^2 + x^2 lyder??

Jeg kender den godt for y^2- x^2= (y-x)(y+x) = y^2 +xy -xy -x^2

Men jeg kan ikke finde ud af den for plus..... 

håber i kan hjælpe!


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. januar 2015 af PeterValberg

(a+b)^2=(a+b)(a+b)=a^2+ab+ba+b^2=a^2+b^2+2ab

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
22. januar 2015 af heidic (Slettet)

dette er forkert, da jg kun vil have : a^2 + b^2, ikke 2 ab også....


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#2

Der er ikke noget reduceret udtryk for   a2 + b2 , med mindre du kan gøre brug af komplekse tal, idet

        a2 + b2 = a2 - (ib)2 = (a + ib)·(a - ib)


Skriv et svar til: kvadratformlerne.....

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.