Matematik

Andengradspolynomium

27. januar 2015 af ukd23 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogen, der kan hjælpe? (Se vedhæftede fil).


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Skærmbillede 2015-01-27 kl. 22.00.55.png

a) Løs 2.-gradsligningen p(x) = 0.

b) Bestem c så at diskriminanten for 2.-gradspolynomiet q(x) er lig med 0.


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. januar 2015 af Soeffi

...


Svar #3
28. januar 2015 af ukd23 (Slettet)

Kan det passe at opg b. giver c = 25.


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

$3

Ja, det er korrekt. I det tilfælde skal x2 - 10x + c jo være et kvadrat.


Svar #5
28. januar 2015 af ukd23 (Slettet)

Tak for dit svar. :-)

Hvad mener du med at x2 - 10x + c skal være et kvadrat?


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#5

Da p(x) er et normeret 2.-gradspolynomium, vil det, hvis der netop er én rod, kunne skrives på formen

        p(x) = (x - r)2 = x2 - 2rx + r2

hvoraf man ser, at   -10 = -2r , dvs r = 5 , og dermed c = r2 = 52 = 25 .


Skriv et svar til: Andengradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.