Matematik

Pleeease hælp mig med logaritmer!!

02. februar 2015 af majormaster (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der nogen, der har tid til at hjælpe mig med en matematikopgave?

Jeg skal omskrive begge af disse udtryk så de højst indeholder en logaritme.

a) log(9/8) + log(16)

b) 3 log(2) + log(2)^-2

Jeg har ingen ide om hvordan man gør


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. februar 2015 af Heptan

a) log(9/8 * 16)

forkort yderligere

b) mener du ikke

3 log(2) + log(2^-2)

?


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. februar 2015 af peter lind

Du skal bruge at

log(a)+log(b) = log(a*b)

og log(an) = n*log(a)

Har du ikke skrevet forkert i opgave b så det sidste led skal være log(2-2) ?


Svar #3
02. februar 2015 af majormaster (Slettet)

jo, det er det jeg mener - det en skrivefejl. Hvordan skal b løses? Tak for hjælpen i a


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. februar 2015 af Heptan

#3

Se #2


Svar #5
02. februar 2015 af majormaster (Slettet)

så b skal se således ud eller hvad

-2 * log(2)  


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. februar 2015 af Heptan

#5

Ja, så mangler du bare det første led også, som er 3 log(2)


Svar #7
02. februar 2015 af majormaster (Slettet)

så sådan her, det er da ikke omskrevet, så der kun er en logaritme, eller misforstår jeg det?

3log(2) + (-2)*log(2)


Brugbart svar (0)

Svar #8
02. februar 2015 af Heptan

3log(2) + (-2)*log(2) = 3 log(2) - 2 log (2)

Benyt

log(a) - log(b) = log(a/b)


Svar #9
02. februar 2015 af majormaster (Slettet)

Jeg ked af jeg ikke forstår det helt, men er det jeg er kommet frem til korrekt 

3 log(2) - 2 log(2) = log(4/2)


Brugbart svar (0)

Svar #10
02. februar 2015 af peter lind

Hvad er 3x-2x  her med x = log(2) ?


Svar #11
02. februar 2015 af majormaster (Slettet)

jeg har ændret mit svar i #9, er det korrekt nu 


Brugbart svar (0)

Svar #12
02. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#11

Ja, og det skal så reduceres.

Svar #13
02. februar 2015 af majormaster (Slettet)

Mange tak for hjælpen allesammen ! 


Skriv et svar til: Pleeease hælp mig med logaritmer!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.