Matematik

Halveringskonstant

05. februar 2015 af Hallotheremath (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, jeg har nu siddet og bøvlet med det her i noget tid, og søger nu efter hjælp. Opgaven i den vedlagte fil.
Håber virkelig der er en, der bare kan forklare mig, hvordan jeg skal regne det ud. :)

Vedhæftet fil: log.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
05. februar 2015 af mathon

Halveringskonstanten er ca. 4,5 timer.


Brugbart svar (1)

Svar #2
05. februar 2015 af Kpop0 (Slettet)

T.½= -log(2) / log(a)
a´et kommer fra funktion f(x)=b*a^x
så du skal først finde din a værdi så kan du regne det.
Kan hjælpe med at sige 0<a<1


Svar #3
05. februar 2015 af Hallotheremath (Slettet)

Kpop0

hvad mener du med den sidste sætning?


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Det er ikke nødvendigt at bestemme a først. Man aflæser, at f(3) = 7,0 , og løser man ligningen f(t) = 3,5 grafisk, finder man f(7,5) = 3,5 , hvoraf man ser, at halveringskonstanten er

        T1/2 = 7,5 - 3,0 = 4,5 timer

som mathon angav det i #1.


Skriv et svar til: Halveringskonstant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.