Matematik

Differntiering

07. februar 2015 af emilie63 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er er tvivl hvordan jeg skal gribe den her opgave an /:


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. februar 2015 af Heptan

a) Beregn h(20)

og løs ligningen h(t) = 5

b) h'(20) beskriver, med hvilken hastighed højden af beholderen ændrer sig til tiden t = 20 sek


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. februar 2015 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. februar 2015 af mathon

             h{\, }'(t)=0,4\cdot (3128-40t)^{-0,6}\cdot (-40)=\frac{-16}{(3128-40\cdot t)^{0,6}}


Brugbart svar (1)

Svar #4
07. februar 2015 af Soeffi

#2

Bemærk at h(x) skal rettes til h(t) på tegningen.


Svar #5
07. februar 2015 af emilie63 (Slettet)

jeg undrer mig lidt over jeg for to svar ?


Svar #6
07. februar 2015 af emilie63 (Slettet)

kan det også passe jeg får  hI(20)=  -0,1527, hvad viser det tal?

og tusind tak for jeres hjælp


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#6

Talværdien er korrekt. Det er hastigheden, hvormed højden h ændres til dette tidspunkt.


Brugbart svar (1)

Svar #8
07. februar 2015 af Soeffi

#6

kan det også passe jeg får  hI(20)=  -0,1527, hvad viser det tal?

og tusind tak for jeres hjælp

Minustegnet betyder, at højden bliver mindre.


Svar #9
07. februar 2015 af emilie63 (Slettet)

Den skal jeg lige have en gang til, altså de to svar( t=76,80 og t=79,59) er hastigheden? Der står i opgaven at 0< t < 78,2, skal t=79,59 så ikke bare forkastes og så er svaret bare at det tager 76,80 sek for at vaskehøjden i beholderen er 5 cm??


Brugbart svar (1)

Svar #10
07. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#9

I #6 bad du om forklaring til hI(20)=  -0,1527 . Det fik du i #7 og #8.

Nu taler du vel om løsningen til ligningen h(t) = 5 , og der er kun een løsning, nemlig t = 76,80 . Det er en tid, man finder.


Skriv et svar til: Differntiering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.