Matematik

dobbeltintegral

07. februar 2015 af Yipikaye - Niveau: Universitet/Videregående

Hej, hvordan udregner man dobbeltintegralet af følgende eksponential funktion med hensyn til y og x:

f(y) = b * eky

SB0SY0 b * ekydydx

hvor Y og 0 er grænseværdierne for variablen y

hvor B og 0 er grænseværdierne for variablen x


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. februar 2015 af peter lind

Funktionen er jo helt uafhængig af x så når du integrer med hensyn til den først får du

B∫0Yb*ekydy


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. februar 2015 af Therk

Da f(y) er konstant over x har du:

\int_0^B \left( \int_0^Y f(y) \, dy\right) dx = \int_0^Y f(y) \, dy \cdot \int_0^B 1 \, dx

Jeg har indsat parentesen i håb om at du nemmere kan se det.


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. februar 2015 af SuneChr

Ja, resultatet giver

\frac{bB}{k}\cdot \left ( e^{kY}-1 \right )


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. februar 2015 af Therk

#3

Ja, resultatet giver

\frac{bB}{k}\cdot \left ( e^{kY}-1 \right )


Men spørgsmålet lød på hvordan udregner man dobbeltintegralet og ikke hvad resultatet skal give ..


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. februar 2015 af SuneChr

# 4
Det er jeg med på, Therk.
Resultatet, som skrevet, er tænkt som et tjek for trådstarter, når vedkommende har løst # 1 eller # 2.
Er generelt modstander af at gi' færdige opgaveløsninger på portalen, med mindre andet taler for.
 


Skriv et svar til: dobbeltintegral

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.