Matematik

Integral

11. februar 2015 af Mathildeeee (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg har et par opgaver jeg ikke helt forstår. Håber nogle søde mennesker herinde kan hjælpe mig med at løse dem.

Har vedhæftet opgaverne. Tak på forhånd!

Vedhæftet fil: integral opgaver.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

I 1) og 2) bestemmes en stamfunktion til funktionen under integraltegnet. Benyt, at hvis F(x) er en stamfunktion til f(x), er

        \int_{a}^{b}f(x)\, \textup{d}x=F(b)-F(a)

3) Bestem en stamfunktion F(x) til f(x) . Bestem integrationskonstanten så at F(1) = -1 .

4) Benyt substitutionen   u = x2+7 , du = 2x dx .


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. februar 2015 af mathon

                       

1)
        \int_{0}^{3}\left ( 3x^2+6x-3 \right )dx=\int_{0}^{3} 3x^2 dx+\int_{0}^{3}6x dx-\int_{0}^{3}3dx

benyt
                             \int_0 kx^ndx=\frac{k}{n+1}x^{n+1}\; \; \; \; \; \; n\neq -1


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. februar 2015 af mathon

2)
                  \int \left 12( 6x-1 \right )dx=\int \left ( 72x-12 \right )dx=\int 72x\, dx-\int 12\, dx

Husk integrationskonstanten.


Skriv et svar til: Integral

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.