Tysk

Sætningsanalyse

12. februar 2015 af AdamKo (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg kan ikke helt finde ud af om jeg fastlægger hvilke sætningsled denne sætning består af.

Manden, som jeg kender, står udenfor

Manden: genstandsled

Som:  Grundled

jeg: grundled

Kender: Udsagndled

står: Udsagnsled

Er det rigtigt? Hvis ikke, hvordan analyseres den så, og hvorfor?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. februar 2015 af exatb

Der er en hovedsætning(Manden står udenfor) står udsagnsled, manden grundled udenfor biled

og en bisætning )som jeg kender) jeg grundled keder udsagnsled som genstandsled


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. februar 2015 af Stygotius (Slettet)

-fin analyse i #1


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. februar 2015 af jbmm (Slettet)

Det er en helsætning, som kan analyseres i primære led:

manden som jeg kender = subjekt/grundled
(Består af en helhed/syntagme, hvor
manden = kernen/hovedordet
'som jeg kender' er en relativ sætning (=adjektivisk led, som er underled til kernen))
står = verballed/udsagnsled
udenfor = adverbial/biled


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. februar 2015 af Stygotius (Slettet)

Det er præcis det som tresamusant skrev tidligere.


Skriv et svar til: Sætningsanalyse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.