Matematik

Problemregning, fsa maj 2014

17. februar 2015 af EmilyDaae (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Jeg er i gang med en problemformulering, med nogle forskellige emner. Der er nogle opgaver, som jeg ikke kan finde ud af. Jeg ville sætte meget pris på, hvis der var nogen der hjalp mig:)

Eleverne overvejer, om de har købt kaffebønner nok. De ved, at der bliver ca. 80 små bægre kaffe af 500 g kaffebønner.
Spørgsmål:
Hvor mange store bægre kaffe kan der cirka blive af 500 g kaffebønner?

Et andet spørgsmål:
Undersøg, hvor stort arealet af en rombe højest kan blive, hvis den har sidelængden 5.


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. februar 2015 af Moderatoren

Du bliver nødt til at skrive alle oplysningerne før lektiehjælperne kan hjælpe dig. 


Svar #2
17. februar 2015 af EmilyDaae (Slettet)

I de små bægre kaffe er der 1,5 dl kaffe
I de store bægre kaffe er der 2,5 dl kaffe


Brugbart svar (3)

Svar #3
17. februar 2015 af PeterValberg

Hvis der kan blive 80 små kopper kaffe (á 1,5 dl) af 500 g kaffebønner
så kan du jo lave 80·1,5 dl = 120 dl kaffe i alt,  - dette dividerer du med 2,5 dl

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
17. februar 2015 af EmilyDaae (Slettet)

tak:)


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. februar 2015 af SuneChr

Ang. rhomben.
Lad den spidse vinkel i rhomben hedde v og afstanden mellem de parallelle sider h .
Man har da      sin v = h/5 og dermed arealet
A = 2·5·1/2·5·sin v
Lad nu v gennemløbe intervallet  ] 0º ; 90º ]
Arealet er størst, når v = .......º


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. november 2025 af JessieJames

Det har varet mere end 10 år, hvordan har du det?


Skriv et svar til: Problemregning, fsa maj 2014

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.