Matematik

Indtegn grafen for den svenske krone i forhold til danske kroner i et koordinatsystem, med vekselgebyr på 50 kr.

22. april kl. 11:42 af Asmaahejjj - Niveau: 7. klasse

Indtegn grafen for den svenske krone i forhold til danske kroner i et koordinatsystem, med vekselgebyr på 50 kr.


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. april kl. 12:11 af MentorMath

Hej :)

Ifølge Valutaomregner.dk svarer 1 DKK til 1,54 SEK.

Det vil sige, at hver gang vi har 1 dansk krone, så svarer det til 1,54 kroner i svenske (huskat: den danske krone er mere "værd"/har en højere værdi end den svenske krone, forstået på den måde, at vi hellere vil have 1 dansk krone, end 1 svensk krone).

Hvis vi har svenske kroner som en funktion af danske kroner, så har vi derfor at:

f(x) = 1,54·x.

Det oplyses, at der oveni tillæges et vekslegebyr fra danske til svenske kroner, på 50 kr.

Altså fås:

f(x) = 1,54·x + 50,

hvor f(x) angiver prisen i svenske kroner og x angiver prisen i danske kroner.

Grafen for f, er en ret linje i et koordinatsystem.


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. april kl. 12:25 af MentorMath

Rettelse til #1:

Vi burde nok have kaldt funktionerne, henholdsvis med og uden vekslegybyr, for enten f1(x) og f2(x) eller f(x) og g(x), da vi ikke kan bruge samme navn til to forskellige funktioner. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. april kl. 20:13 af ringstedLC

#0 Angiv et mere passende "Niveau" i forhold til din uddannelse.

Når en svensker skal købe danske kroner (- med svenske kr.):

\begin{align*} s(x) &= 1.54\,x+50\;,\;0<x \end{align*}

Bemærk kriteriet x < 0, da funktionen kun gælder for positive værdier af x.


Skriv et svar til: Indtegn grafen for den svenske krone i forhold til danske kroner i et koordinatsystem, med vekselgebyr på 50 kr.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.