Matematik

hjææælp

24. februar 2015 af simo045i (Slettet) - Niveau: C-niveau

Antallet af danske lønmodtagere, der betaler til efterlønsordningen, er i perioden 2000-
2005 aftaget. Figuren viser, at udviklingen med god tilnærmelse kan beskrives med en
lineær funktion , hvor x er antal år efter 2000, og y er antal lønmodtagere, der
betaler til efterlønsordningen. Det oplyses, at grafen for denne lineære funktion går
y ??=ax + b
gennem punkterne (1, 1472 000) og (4, 1352 000).
a) Bestem tallene a og b.
b) I hvilket år kommer antallet af lønmodtagere, der betaler til efterlønsordningen,
ned på 1100 000, hvis denne udvikling fortsætter?


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. februar 2015 af mathon

                      y=ax+b            
 

                                  a=\frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}\; \; \; \; \; \; x_2\neq x_1

                                  b=y_1-a\cdot x_1


Svar #2
24. februar 2015 af simo045i (Slettet)

jamen hvad er y1 og hvad er y2?


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. februar 2015 af jens789 (Slettet)

Det er dine punker du har fået opgivet du har jo (1, 1472 000) og (4, 1352 000)


Svar #4
24. februar 2015 af simo045i (Slettet)

så 1472000 og 1352000 ery 1 og y 2?


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. februar 2015 af jens789 (Slettet)

Ja, du indsætter blot dine værdier i formlen som er givet ovenfor.
Og i opg b skulle det gerne være ligetil, da du har din formel fra opg. a)


Skriv et svar til: hjææælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.