Matematik

Hjælp! :)

25. februar 2015 af Imsmart (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg er gået lidt i stå i en aflevering, og vil høre om der er nogen der kan forklare den for mig? 

Løs ligningen 23x-1=4x+8


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. februar 2015 af PeterValberg

23x - 1 = 4x + 8                 træk 4x fra på begge sider
23x - 1 - 4x = 4x + 8 - 4x   reducer
19x - 1 = 8                         læg 1 til på begge sider
19x - 1 + 1 = 8 + 1            reducer
19x = 9                             divider begge sider med 19
x = 9/19

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. februar 2015 af Soeffi

#0

Løs ligningen 23x-1=4x+8

#1

x = 9/19

Gør prøve:

Venstre side:

23\cdot (\frac{9}{19})-1=\frac{188}{19}

Højre side

4\cdot (\frac{9}{19})+ 8=\frac{188}{19}


Skriv et svar til: Hjælp! :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.