Matematik

Rumrejse

25. februar 2015 af berfin1905 (Slettet) - Niveau: 7. klasse
Hejsa. Jeg forstår ikk denne her opgave så jeg ville spørger om hjælp til den...

Stil skeamer op og tegn grafer for: a) y= 2 • x. B) f(x)= 1/2 • x C) y= 7• x. D) y= 0,3 • x

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. februar 2015 af Chrystine (Slettet)

Jeg tror, de mener, at du skal lave sildeben.

Det vil sige, at du selv skal vælge nogle tal som x, og så sætte dem ind i formlen og beregne tilsvarende y.
Derefter skal du tegne et koordinatsystem, hvor du sætter prik i punktet (x,y) for hvert af dine talpar.

Det skal du så gøre for alle 4 opgaver A, B, C og D.

I den første har du y = 2•x.
Du kan for eksempel sætte x = -5, x = -2, x = 0, x = 1, x = 3, x = 5.
De tilsvarende y får du ved at sige y = 2 •x.
For det første x, får du y = 2 • (-5) = -10, osv.
Så udfylder du en tabel med tallene:

\begin{matrix} x |& -5 \: \; | & -2 | & 0 | & 1 | & 3 | & 5\\ \hline y | & -10 | & -4 | & 0 | & 2 | & 6 | & 10 \end{matrix}

Her har du 6 punkter, der skal afsættes i et koordinatsystem.
De skulle gerne ligge på en ret linje - og denne kan du lave med en lineal.


Skriv et svar til: Rumrejse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.