Matematik

Sandsynlighedsregning hændelse

26. februar 2015 af jeanluca (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Jeg er lidt i tvivl om hvordan det fungerer med hændelsen når jeg skal lægge dem sammen.

Hvis man vil slå 4 med to terninger er der 3 muligheder.

At slå 22 13 og 31. Dvs. der er 3 hændelser ud af 36.

Men når det skal forklares, kan det så forklares hvis man har en grøn og en rød terning. Vi siger vi slår samtidig. Den grønne terning bliver sluppet lige før den røde. Idet vi slipper den grønne terning, så er chancen for at slå 1 eller 3 er 2/6 - Men chancen for at slå 2 er 1/6. Dvs. vi skal vi har en større chance for at slå 13 end 22.

Men kan ikke få det til det rigtige.

2/6 + 1/6 = 3/6 og ikke 3/36.

Hvad regner jeg forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. februar 2015 af mathon

Et slag med to terninger giver 36 muligheder.


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. februar 2015 af mathon

Et kast med to terninger giver 36 muligheder.


Svar #3
26. februar 2015 af jeanluca (Slettet)

Yes, ved det giver 36 muligheder, men hvordan går jeg fra 2/6 + 1/6 til 3/36?

Vi er enige om at sandsynligheden for udfaldet 4 med to terninger er 3/36, ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. februar 2015 af PeterValberg

Tabellen viser samtlige 36 mulige udfald,
når man kaster to terninger og adderer øjnene.
Den gule markering viser hændelsen: summen er 4

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:Unavngivet.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #5
26. februar 2015 af mathon

Det er nemmest at betragte 1 kast med 2 terninger.

1. mulighed
                      Hvis første kast giver 1, skal andet kast give 3     sandsynlighed    \frac{1}{6}\cdot \frac{1}{6}=\frac{1}{36}

2. mulighed
                      Hvis første kast giver 2, skal andet kast give 2     sandsynlighed    \frac{1}{6}\cdot \frac{1}{6}=\frac{1}{36}

3. mulighed
                      Hvis første kast giver 3, skal andet kast give 1     sandsynlighed    \frac{1}{6}\cdot \frac{1}{6}=\frac{1}{36}

alle tre muligheders sandsynlighed:     3\cdot \frac{1}{36}=\frac{1}{12}=8\tfrac{1}{3}\%                                                                                                   


Skriv et svar til: Sandsynlighedsregning hændelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.