Matematik

Regneopskrift

01. marts 2015 af Semuraj (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hvordan skriver man en regneopskrift, der skal passe til et regneudtryk?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. marts 2015 af mette48 (Slettet)

Hvad mener du med en regneopskrift?

Skriv regnestykket og andre oplysninger her.


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. marts 2015 af mathon

Der menes formentlig en funktionsforskrift,
som i folkeskolen hyppigst
er:
                        f(x)=y=ax+b


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. marts 2015 af hesch (Slettet)

#0:   Dit spørgsmål er meget bredt formuleret, men du kan fx gøre det med forklarende parenteser.

Eksempel:  Du har et udtryk, hvor du skal finde x:

x2 + ( x + 1 )2 = ( x + 2 )2           =>            ( Anvend kvadratsætning på parenteser )

x2 + x2 + 2x + 1 = x2 + 4x + 4    =>            ( Subtraher x2 + 4x + 4 på begge sider )

( x2 + x2 - x2 ) + ( 2x - 4x ) + ( 1 - 4 ) = 0    =>     ( Udregn parenteser )

x2 - 2x - 3 = 0                                            ( a = 1 , b = -2 , c = -3 )

( Her kan du evt. forklare, hvordan man finder
rødder i en 2. grads ligning )

Beregn værdier for x

----------------------------------------------------------

Regneudtryk kan være meget forskellige, og det bliver regneopskriften/forklaringen så også.


Skriv et svar til: Regneopskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.