Matematik

hjææææææælp :)

08. marts 2015 af simo045i (Slettet) - Niveau: C-niveau

kan i hjælpe mig? har vedhæftet filen :)

Vedhæftet fil: terning.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

terning.png 


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

a) Beregn y for x = 1,8.
     Løs ligningen y = 13,5 .

b) Beregn 

        [ (y(1,16x) - y(x)) / y(x) ] · 100%


Svar #3
08. marts 2015 af simo045i (Slettet)

kan det passe at det så bliver 51,84% i opgave b?


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#3

Nej, det er ikke korrekt. Vis dine mellem regninger.


Svar #5
08. marts 2015 af simo045i (Slettet)

((13,5*(1,16*1,8)-13,5*(1,8))/13,5*(1,8))*100


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#5

Du har ikke benyttet det korrekte funktionsudtryk. Følg forklaringen i #2: beregn 

        [ (y(1,16x) - y(x)) / y(x) ] · 100%

hvor y(x) = 6·x2 . Så har man

        [ (y(1,16x) - y(x)) / y(x) ] · 100% = [ 6·(1,16x)2 - 6·x2) / (6·x2) ] · 100%

Reducer og regn færdig.


Svar #7
08. marts 2015 af simo045i (Slettet)

kan det så passeat det bliver 34,56 %?


Brugbart svar (0)

Svar #8
08. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#7

Je, netop.


Svar #9
08. marts 2015 af simo045i (Slettet)

du en skat! tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: hjææææææælp :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.