Matematik

hjælp :)

09. marts 2015 af simo045i (Slettet) - Niveau: C-niveau

Figuren viser en trekant ABC, hvor vinkel B er spids. Nogle af trekantens mål fremgår på figuren.
Vinkel
A: 20 grader
AC: 7,5
BC: 4,3

a) Bestem vinkel B og C
b) Betsem arealet af trekanten ABC
c) Bestem længden af højden fra C på siden AB

håber virkelig at i kan hjælpe mig, så hurtigt i kan!!! :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. marts 2015 af mathon

a)

                \frac{ \sin(\mathbf{\color{Red} B_{spids}})}{7,5}=\frac{\sin(20^{\circ})}{4,3}


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. marts 2015 af mathon

b)
                 T=\frac{1}{2}\cdot a\cdot b\cdot \sin(C)=\frac{1}{2}\cdot a\cdot b\cdot \sin(A+B_{spids})


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. marts 2015 af mathon

c)
                h_c=b\cdot \sin(A)


Svar #4
09. marts 2015 af simo045i (Slettet)

jeg forstår ikke hvad opgave a så bliver


Svar #5
09. marts 2015 af simo045i (Slettet)

for hvis jeg tager og siger Sin(20)/4,3 så siger den at vinkel B bliver 0,079???


Svar #6
09. marts 2015 af simo045i (Slettet)

så skal jeg da sige 7,5*sin(20)/4,3 = 0,59 og så skal jeg vel bare gange det med 100 så det bliver 59,65 grader???


Svar #7
09. marts 2015 af simo045i (Slettet)

det er forkert det jeg skrev!! så skal jeg tage resultatet og sætte det i Sin-1 og det bliver 36,62 grader??? :D


Brugbart svar (0)

Svar #8
09. marts 2015 af mathon

a)
                 \mathbf{\color{Red} B_{spids}}=\sin^{-1}\left ( \frac{7,5}{4,3}\cdot \sin(20^{\circ}) \right )=36,62^{\circ}

                


Svar #9
09. marts 2015 af simo045i (Slettet)

tusinde tak :)


Skriv et svar til: hjælp :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.