Matematik

Momsopgaver

10. marts 2015 af UG124 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej alle rare hjælpere,

Jeg har problemer med nogle momsopgaver (se vedhæftede) er der en/nogle som vil give mig nogle ledetråde så jeg kan lave dem. 

Vedhæftet fil: moms opgaver.JPG

Brugbart svar (1)

Svar #1
10. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

Opg 5. Beregn fortjeneste og dermed pris uden moms, og læg så momsen til.

Opg 6. Samme fremgangsmåde.

Opg 7. Som Opg 6, men med 30% moms i stedet for 25%.


Svar #2
10. marts 2015 af UG124 (Slettet)

Opgave 5.

Er følgende rigtigt?

2128 * (1 - 0,20) = 1702,4

1702,4 * (1 + 0,45) = 2468,48


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, det er ikke korrekt.

Salgsprisen uden moms: 2128 · 1,45

Salgsprisen med moms:  2128 · 1,45 · 1,25


Svar #4
10. marts 2015 af UG124 (Slettet)

#3

Tak andersen,

Okay så:

2128 * (1 + 0,45) = 3085,6 kr.

3085,6 * (1 + 0,45) * (1 + 0,25) = 5592,65 kr.


Svar #5
10. marts 2015 af UG124 (Slettet)

Jeg får opgave 6 til 

(4732 * (1 + 0,30)) * (1 + 0,25) = 7689,5 kr.

er det rigtigt?


Brugbart svar (1)

Svar #6
10. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#5

Ja. Jeg har ikke kontrolleret dine udregninger.


Brugbart svar (1)

Svar #7
10. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#4 er ikke korrekt. Benyt udtrykket i #3.


Svar #8
10. marts 2015 af UG124 (Slettet)

#6

Tusind tak andersen. Jeg bruger wordmat og det stoler jeg også på

Nu får jeg opgave 5 som du har i #3

(2128 * (1 + 0,45)) * (1 + 0,25) = 3857 kr.

Det må være rigtigt

Så er det egentlig samme fremgangsmåde i alle opgaver ?


Svar #9
10. marts 2015 af UG124 (Slettet)

Nu får jeg opgave 7 til

(4732 * (1 + 30)) * (1 + 0,30) = 190699,6 

men det var da en dyr cykel; det kan ikke være rigtigt.. jeg kan ikke lige se hvad jeg har gjort forkert. 


Brugbart svar (1)

Svar #10
10. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#8

Ja.

Ja, det er jo forklaret i #1, at det er samme fremgangsmåde i alle tre opgaver.


Svar #11
10. marts 2015 af UG124 (Slettet)

Opgave 7 opdatering: nu blev cyklen billigere

Jeg har nu opgave 7 til

(4732 * (1 + 0,30)) * (1 + 0,30) ≈ 7997,08 kr.


Brugbart svar (1)

Svar #12
10. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#9

Du gangede med 1+30 = 31 i stedet for 1,30 .


Svar #13
10. marts 2015 af UG124 (Slettet)

#12

Ja

Tusind tak for den utrolig og altid brugbare hjælp fra dig andersen11

mvh. ug


Skriv et svar til: Momsopgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.