Kemi

Mængde beregner…. (Del 2.)

11. marts 2015 af Naglfar (Slettet) - Niveau: C-niveau

Beregn molar massen for - og vis, hvordan du beregner det:

Na2SO4
m(Na2SO4) = (22,98976928*2) + (32.065) + (15,9994*4) = 142,0421385g/mol

-også;

Beregn antallet af mol (stofmængden) for - og vis, hvordan du beregner det:

10 g Na2SO4
m(Na2SO4) = (22,98976928*2) + (32.065) + (15,9994*4) = 142,0421385g/mol

10/142= 0,0704n

Det er enheden n. ikke? -antallet mol.

sidste opgave hedder;

Beregn massen af:

2,48 mol H3PO4

-også skal jeg gange n med u og enheden hedder gram -er det ikke sådan?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. marts 2015 af LubDub (Slettet)

du roder rundt i dine udregninger

Molarmassen

          M(Na2SO4) = (22.98976928•2 + 32.065 + 15.9994•4) g/mol = 142.0421 g/mol

Massen

           m(Na2SO4) = 10 g

Stofmængden

          n = m(Na2SO4) / M(Na2SO4) = (10 g) / (142.0421 g/mol) = 0,07 mol


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. marts 2015 af LubDub (Slettet)

Massen af 2,48 mol H3PO4

         m = n • M = (2,48 mol) • (97.9952 g/mol) = 243 g


Svar #3
11. marts 2015 af Naglfar (Slettet)

Okey.... :)


Svar #4
11. marts 2015 af Naglfar (Slettet)

De ti gram fra overstående, du har rundet op?!


Skriv et svar til: Mængde beregner…. (Del 2.)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.