Matematik

Førstegradsligning

12. marts 2015 af denflittige (Slettet) - Niveau: 9. klasse
Hej alle.

jeg har prøvet at løse denne ligning, men jeg får altid det forkerte resultat. Resultatet er 3 men jeg får -3. Kan nogen vise mig hvordan i kommer frem til det rigtige?

Ligningen: 12-4x=3-x

På forhånd tak

Brugbart svar (1)

Svar #1
12. marts 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

12 - 4x = 3 - x

Læg x til på begge sider

12 - 3x = 3

Træk 12 fra på begge sider

-3x = -9

Divider med -3

x = -9/(-3)  <=>

x = 3


Brugbart svar (1)

Svar #2
12. marts 2015 af mathon

              

                12-4x=3-x

                9=3x

                3 = x


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. marts 2015 af SuneChr

# 0
Jeg undrer mig lidt over et 9. klasses niveau sammen med dén uddannelsesprofil, du præsenterer.


Skriv et svar til: Førstegradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.