Matematik

Stamfunktioner

16. marts 2015 af 102938475 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej :D

Håber i kan hjælpe mig med denne her opgave. problemet er, at jeg ikke kan få F(1)=25

På forhånd :)


Svar #1
16. marts 2015 af 102938475 (Slettet)

Hov undskyld.... Jeg glemte at vedhæfte screenshottet af opgaven XD 


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

Bestem først en stamfunktion F(x) til f(x) = 10·x4 + (1/x) og bestem så konstanten k, så at F(1) = 25 .


Svar #3
16. marts 2015 af 102938475 (Slettet)

Det har jeg gjort og det får jeg til  F(x)=2x^5 + ln(x)..... 


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#3

Ja. En vilkårlig stamfunktion er da  

        F(x) = 2x5 + ln(x) + k

Bestem nu k så at F(1) = 25 , dvs

        2·15 + ln(1) + k = 25


Svar #5
16. marts 2015 af 102938475 (Slettet)

Okay nu jeg med... Tak :D 


Skriv et svar til: Stamfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.