Bioteknologi

aktuelle koncentration

19. marts 2015 af ramobaro - Niveau: A-niveau

Man skal finde den aktuelle konc. af LI2SO4


Den aktuelle konc. er følgende: 
Li2SO4 -> 2Li+ + So^(-)4
[Li+]= 2*0.002274 ? 0.004548M  
[S0^(-)4]= 0.002274 M

jeg er klar over at ovenstående regnestykke er korrekt, 

jeg forstår bare ikke hvorfor man ikke gange SO med 4 , da man ganget LI med 2?? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. marts 2015 af mathon

   I   Li_2S{O_{4}}^{} er der
                    2\, {Li_{}}^{+}-ioner
og
                    1\, S{O_{4}}^{2-}-ion

hvorfor
                    \left [ Li^+ \right ]=2\cdot \left [ S{O_{4}}^{2-}\right ]


Svar #2
19. marts 2015 af ramobaro

men hvordan kan man se at der er 2 litium og 1 SO4^2- ?

Er det nogen man blot kan se ud fra formlen LI2SO4???


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. marts 2015 af mathon

Det ved man fra sin folkeskolekemi.


Svar #4
19. marts 2015 af ramobaro

hahahaha 

har vist ikke lært det 


Skriv et svar til: aktuelle koncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.