Matematik

Udregning af siden i en retvinklet trekant

22. marts 2015 af Matthiesen1997 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvordan udregner jeg siden c i trekant ACD, når jeg ved dette:

d = 3

B = 36.15o

C = 90o

Tak på forhånd :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. marts 2015 af PeterValberg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
22. marts 2015 af Matthiesen1997 (Slettet)

Tak, men skal bruge en formel


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. marts 2015 af mathon

Hvor ligger D?


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. marts 2015 af Therk

Hvis du mener

D = 36,15º,

så kan du bruge, at der i en retvinklet trekant gælder at

\sin(\text{vinkel}) = \frac{\text{mod}}{\text{hyp}},

dvs.

\sin(D) = \frac dc.

Løs for c.


Svar #5
22. marts 2015 af Matthiesen1997 (Slettet)

Her er et billede af trekanten:


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. marts 2015 af PeterValberg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Udregning af siden i en retvinklet trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.