Matematik

Andengradspolynomium

25. marts 2015 af F5 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg kunne godt bruge lidt hjælp til følgende opgave:

Har fundet frem til ligningen for tangenten vha. f(x) til:

Skal jeg så gå baglæns i forhold til tangentligningen for at finde b og c i g(x)? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. marts 2015 af peter lind

For at de skal have fælles tangent i punktet skal der gælde

f(1) = g(1)

f'(1) = g'(1)

Det giver to ligninger til bestemmelse af b og c

Bliver der også bedt om tangentens ligning ?


Svar #2
25. marts 2015 af F5 (Slettet)

Tak for svaret.

Der bliver ikke bedt om tangentens ligning.

Dvs. at:

f(1)=g(1)     <->    -1=2-6+c

f'(1)=g'(1)    <->    -2=4+b      

b=-6

c=3


Skriv et svar til: Andengradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.