Matematik

Rentes regning

27. marts 2015 af MillaLarsen (Slettet) - Niveau: C-niveau

sidder lidt fast i min matematik opgave, såå nogen der kan hjælpe med disse to spørgsmål?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. marts 2015 af mette48 (Slettet)

gælder efter de tre år er 25000*(1+0,12)(1+0,09)(1+0,11) = Lån+rente

gennemsnitlig rente fås af (1+r)3= Lån+rente - lån  find r ved hjælp af ligningen


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. marts 2015 af 123434 (Slettet)

rg=n√(1+r1)*(1+r2)...(1+rn)-1

Første år gives 12% i rente

r=12%=12/100=0,12

Andet år gives 9% i rente

r=9%=9/100=0,09

Tredje år gives 11% i rente

r=11%=11/100=0,11

rg=3√(1+0,12)*(1+0,09)*(1+0,11)-1=0,1066

0,1066*100%=10,66%

Den gennemsnitlige rente er 10,66%


Skriv et svar til: Rentes regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.