Matematik

moms og procent

02. april 2015 af TK10 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej folkens. Er der ikke nogle som kan forklare mig hvordan man regner dette her ud. Er gået i stå. Tak på forhånd.

2. Hvor meget vil en dåse koste uden moms, hvis prisen stiger med 5 %?

3. Find prisen-ændrignen i procent uden moms hvis hvis en dåse stiger mtil 25,95 kr?

Informationsboks.

makrel i dåse 800g     pris eksl. moms 23,95 kr


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. april 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

2.

1,05 * 23,95kr =

3.

Prisændring: 25,95 kr - 23,95 kr = 2,00 kr

Prisændring i %: (2,00 kr / 23,95 kr) * 100% =


Svar #2
02. april 2015 af TK10 (Slettet)

Mange tak for hjælpen.

2. 1,05 * 23,95kr =

# tror nok der skal stå 0,05 i stedet for:)


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. april 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Prisen stiger med 0,05 * 23,95 kr.

Den nye pris bliver så 23,95 kr + 0,05*23,95 kr = (1 + 0,05) * 23,95 kr


Svar #4
02. april 2015 af TK10 (Slettet)

det er to forskellige opgaver.

a. Hvor meget vil en dåse koste uden moms, hvis prisen stiger med 5 %?

b. Find prisen-ændrignen i procent uden moms hvis hvis en dåse stiger mtil 25,95 kr?


Svar #5
02. april 2015 af TK10 (Slettet)

forstår ikke helt eksemplet


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

#4

Du har fået svar på begge spm. i #1. Svaret for a) er så uddybet i #3.


Svar #7
02. april 2015 af TK10 (Slettet)

Tak hjælpen ellers. Tænke ellers på noget f.eks.

Det er relareret til opgaven. Hvis man f.eks. skulle finde prisen både med moms og uden moms.

kan man godt sige 23,95*0,25=6kr (med moms)      og     29,95*0,20=5,99 (uden moms)

tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #8
02. april 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

a. Du finder den nye pris ved at tage den gamle pris og lægge 5% af den gamle pris oveni.

Ny pris = gammel pris + 5% af gammel pris

Dette kan også skrives

Ny pris = 1,05 * gammel pris

b. Du starter med at finde prisændringen:

prisændring = ny pris - gammel pris

Du beregner så, hvor meget denne prisændring udgør i forhold til den gamle pris:

prisændring i % = (prisændring/gammel pris) * 100%


Svar #9
02. april 2015 af TK10 (Slettet)

#8 tak

#7 hvis man nu f.eks. skulle finde prisen med og uden moms. Kan man godt gøre på denne måde. Det har ikke med opgaven at gøre.


Brugbart svar (0)

Svar #10
02. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

#7, #9

Hvis momsen er 25%, finder man prisen med moms ved at gange prisen uden moms med (1 + 25%) = 1,25 .

Kender man prisen med moms, finder man prisen uden moms ved at dividere prisen med moms med 1,25, hvilket også svarer til at gange prisen med moms med 0,80.


Svar #11
02. april 2015 af TK10 (Slettet)

Det er bare et eksempel jeg bruger randomt.

23kr*0,25= 5,75kr med moms

5,75 kr*0,20= 1,15kr uden moms

det er rigtigt hvad jeg gør. 


Brugbart svar (0)

Svar #12
02. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

#11

Nej, du regner jo kun momsen ud. Du skal så lægge momsen til den oprindelige pris uden moms for at finde prisen med moms. Det svarer til at gange prisen uden moms med 1,25 for at finde prisen med moms.

Hvis prisen uden moms er 23 kr, er prisen med moms 23kr·1,25 = 28,75 kr.

Hvis prisen med moms er 5,75 kr, er prisen uden moms 5,75 kr / 1,25 = 4,60 kr.


Svar #13
02. april 2015 af TK10 (Slettet)

nåå okay.

tak


Skriv et svar til: moms og procent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.