Matematik

Differentialligninger

03. april 2015 af abc14 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvilke differentialligninger kan ikke løses ved "separation af variable"?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

For at kunne løses ved separation af de variable, skal differentialligningen have formen

        dy/dx = f(x)·g(y)


Svar #2
04. april 2015 af abc14 (Slettet)

Kan du komme med eksempler på differentialligninger, der ikke kan løses ved separation af variable?


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

#2

For eksempel

        dy/dx = x2 + y2

eller ligninger af højere orden end første orden.


Svar #4
07. april 2015 af abc14 (Slettet)

Hvorfor kan den ligning ikke løses ved separation af variable?


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

#4

Fordi den ikke har formen

        dy/dx = f(x)·g(y)


Skriv et svar til: Differentialligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.